Terug naar Wie wil ik zijn?

Workshop: ‘Levenskunst’ …mijn steentje in de vijver-van-verbinding…

Workshop:  wat is de kunst van een goed leven?

Amerikaanse universiteiten hebben een last lecture traditie. Stel je voor dat je nog één laatste college kon geven aan je studenten, wat zou je dan zeggen? Hoogleraren kiezen dan vaak niet voor het eigen vakgebied, maar voor persoonlijke ontwikkeling, geluk en zingeving. De impact op de toehoorders is vaak groot omdat het geen theoretisch verhaal is maar authentiek. Het gaat over thema’s die er echt toe doen.

Hoe wil jij later terugkijken op jouw leven? Waar zou die laatste les over gaan?

Misschien word je momenteel veelal geleefd en jaag je na wat anderen belangrijk vinden. Te veel opbrengst denken, hardwerken en soms jezelf vergeten. Krijg je in je leven energie of kost het je energie? Neem je nog tijd voor een goed boek, zelfreflectie of een dapper gesprek?

Als je wilt groeien moet je bereid zijn je grenzen te bevragen.

Wat kun je verwachten in de workshop?

Ik wil je inspireren om aandacht te geven aan de belangrijkste persoon in je leven: jijzelf. Een beeld laten ontstaan van hoe jij  je leven momenteel ervaart. Een kijk op wat levenskunst voor jou betekent! Een beeld van waar je aandachtsgebieden liggen. Een ijkingsmoment in jouw leven.

Hoe ga ik het aanpakken? 

Ik wil je  actief laten denken, voelen en handelen. Je eigen toekomstbeeld en mogelijkheden laten ontdekken en de invloed die je hebt. Een actieve werkvorm waarbij je niet alleen maar op je stoel blijft zitten. Ik maak gebruik van het levensgebiedengedachtegoed uit mijn boek. Het innerlijke kompas is de rode draad. In de workshop ga ik je niks leren maar je slechts uitnodigen tot zelfonderzoek, twijfel en keuzes maken. Je wordt uitgenodigd na te denken over wie je wilt zijn. Ben je bereid  om deze halve dag met een open mind  naar jezelf te kijken? Dan ben ik  graag je workshopgids.

Waarom geef ik deze workshop?

Omdat ik geloof in wat aandacht, waardering en liefde voor de mens betekenen. De ontwikkeling van mensen is mijn drijfveer. Mensen die volledig leven, voelen zich gelukkig en stralen. Graag wil ik een steentje in de vijver van de samenleving  gooien en rimpelingen laten ontstaan. De workshop is gratis. Deel je dankbaarheid door zelf, aan twee mensen, ook iets vanuit jouw passie te geven. En misschien dat ook zij weer iets willen doorgeven…Mensen die zon in andermans leven brengen, zullen zelf ook haar stralen voelen.

Praktische informatie:

  • Tijd: 9.00 uur tot  12.30 uur.
  • Plaats: nader te bepalen
  • Max: 12 deelnemers.
  • Data: ochtenden in overleg.
  • Investering: nihil (slechts 10 euro voor consumpties en zaalhuur)
  • Inschrijven: https://www.wiewilikzijn.nl/contact/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.