Wereldcruise het boek

Wereldcruise met diepgang

Een vaarroute van moeite naar moeiteloos leven…

kirklandphotos-sunset-le-moana[1]Mijn wereldcruise is ontstaan uit een ‘toevallige’ aanblik van een brochure vol prachtige bestemmingen. Gedreven door een onbestemd verlangen vanuit het dagelijks leven naar een wondere wereld gebracht te worden. Een verbeelding van vrijheid, een gecreëerde voorstelling van mijn toekomst, ongebonden aan werk en sociale verplichtingen. Mijn vrouw is de verstikkende regelgeving van het onderwijs beu en zoekt nieuwe zingeving. En ik wil een betere werkbalans. Weg uit de hectiek van alledag, weg van klok en deadlines. Een behoefte om de dingen eens op een rijtje te zetten. Maar iets in me wil de droom uitstellen tot mijn pensioen. Want vier maanden weg pleegt een aanslag op de continuïteit van mijn leven en werk. Ik twijfel…, maar gelukkig kies ik niet voor uitgesteld geluk want ik leef nu.

De naald van mijn verlangen wil ik opnieuw richten naar mijn eigen magnetisch Noorden. Een reis langs bestemmingen waarvan ik de impact vooraf niet kan inschatten. Mijn reis wordt tevens een spirituele reis, maar een zonder structuur. In tegenstelling tot de wereldcruise zelf die bol staat van planning. Daar weet ik precies hoe laat ik in welk continent, land, haven en stad ben. Maar mijn innerlijke reis verloopt niet volgens dat rechtlijnige plan, eerder chaotisch…

Vooraf verlangde ik dat de sabbatical iets moet opleveren! Ik ben nieuwsgierig naar zingeving, verdieping of bestendig geluk. Vanuit die wens plan ik vooraf de reis vol met activiteiten. Maar daardoor ga ik de confrontatie met de stilte, de verveling en de ruimte voor het onverwachte uit de weg. Durf ik eigenlijk wel los te laten wat ik najaag om open te staan voor wat ik op mijn reis zal tegenkomen? Mijn hart zoekt eenvoud, onthaasting en rust maar mijn hoofd weigert het oude los te laten. Op de vaarroute van moeite naar moeiteloos gaat zich langzaam aan mijn horizon een belangrijk inzicht ontvouwen …

Ik nodig je uit om met mij mee te (er)varen. De reis rond de wereld is tweeledig: het is letterlijk een ontdekkingstocht, langs verschillende landen en culturen, maar ook een ontdekkingstocht naar jezelf, en naar persoonlijke groei. Hierdoor neem ik de lezer figuurlijk mee op reis. Dit waardevolle boek zal zeker tot nadenken stemmen.op-reis-naar-de-toekomst-2

Geniet van de vele bijzondere ontmoetingen op de meest prachtige plekken. Sfeervolle, pakkende reisbeschrijvingen worden afgewisseld met inspirerende zienswijzen op levensthema’s. Een pallet met kleurrijke thema’s waarbij je tijdens het lezen heerlijk kunt weg dwalen. (Op deze site vind je veel meer verdiepende inzichten Bespiegelingen vooraf)

Ga met jezelf de dialoog aan, ontsnap even aan de drukke eisen die de maatschappij aan je stelt. Zet de richtingaanwijzer naar jezelf, ervaar en ontdek. Misschien is het tijd voor jouw sabbatical…

Boekcover2

Veel inspiratie toegewenst met mijn nieuwste boek,

Peter

 

 

Ps: laat je reactie op het boek op deze pagina hieronder achter:

Alvast bedankt!

 

3 reacties

  • Isabelle op 3 juni, 2016 om 11:20
  • Reageer

  Met heel veel plezier heb ik je boek gelezen. Ik had je al nauwgezet op je blog tijdens de reis gevolgd, maar de toevoegingen op je inzichten voegen veel toe.
  Je hebt me mee laten genieten van al die prachtige momenten op je reis, steeds weer nieuwe verwondering over de grootsheid van de natuur en cultuur. Maar ook meegevoerd naar jouw innerlijk beleven van deze reis. Je hebt je kritisch, soms twijfelend en ook kwetsbaar over jezelf durven opstellen. Dat bewonder ik zeer. Het zet mij ook aan het denken.

  Wat mij nu vooral ook boeit is: hoe nu verder….
  Durf je nu die zaken los te laten, waarvan je vind dat het ballast is en ze er niet toe doen?
  En schept dat voldoende rust en bevrediging, of komen er andere “lastige” zaken voor in de plaats?

  Hoe reëel is het om het onthaasten, tijdens een vakantie op een cruise, toe te kunnen passen op een dagelijks werkzaam leven in Nederland?

  Je vroeg me om deze vragen, die ik tijdens het sparren over je boek stelde, te mailen. Bij deze.

  Dank voor je boek!

  • Margot Renders op 23 mei, 2016 om 12:20
  • Reageer

  Hoi Peter,

  Het boek is heel aangenaam om te lezen,het leest vlot,het blijft boeiend ,zowel de reismomenten als de interpretaties op vele ondervindingen tijdens deze reis.
  Dit boek drijft je tot nadenken!!
  Ik heb al een boek geschonken aan goede vrienden,deze waren ook zeer enthousiast.
  Peter ,ik ga nog een aantal boeken bestellen.

  Margot

  • Niekie op 22 mei, 2016 om 17:48
  • Reageer

  Ik heb het boek zojuist in 1 ruk uitgelezen. Het boek is toegankelijk en leest heel makkelijk weg.
  Mooi vind ik de afwisseling tussen de ‘reisverhalen’ en de zienswijze op levensthema’s. Deze zijn mooi omschreven dmv herkenbare en grappige anekdotes die zijn beleefd op de cruise.
  Het boek is echt een aanrader. Niet alleen voor mensen die zichzelf eens een spiegel willen voorhouden maar ook voor de reizigers onder ons. Ik heb zin gekregen om mijn volgende vakantie te gaan plannen!

  “Travel is the only thing you buy that makes you richer”

  Niekie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.