Terug naar Sabbatical

Mijn Sabbatical

Een wereldcruise…

Een wereldreis, met een vrijwillige optie tot bewustzijn en persoonlijke groei, ligt voor me. Het schip, voor een (innerlijke) reis, ligt op me te wachten in de haven. Eindelijk tijd voor de herijking van mijn tijdsbesteding. Dìe bestemming, route en navigatie liggen bij mij.

kompasDe bestemming van ons schip is gepland. Van Savona, Italië in westelijke richting naar het zuidelijk halfrond en weer terug naar Italië. Ik wil nadenken over de bestemming van deel twee van mijn leven. Op zoek naar meer balans en minder ballast. Ik moet eerst mijn koffer uitpakken en vervolgens opnieuw inpakken.

De route staat vast. Het is precies bekend welke continenten, landen, havens en steden we aandoen. Ik weet waar we voor anker zullen gaan. Als route voor mijn innerlijke reis kies ik voor een ongestructureerd zelfonderzoek. Er is geen gedetailleerde routekaart voorhanden. Ik bepaal onderweg wel de plekken die belangrijk zijn. Bij bepaalde levensthema’s gooi ik het anker uit en reflecteer op de rustig deinende wereldzeeën.

De navigatie instrumenten loodsen het schip veilig in de havens. Het kompas is onmisbaar. Het goede nieuws is dat ik er geen hoef te kopen. Ik heb er al een. Het slechte nieuws is dat ik het te weinig gebruik. Mijn innerlijk kompas wordt mijn baken voor het zelfonderzoek. Ik wil niet alleen snorkelen maar ook de diepte in. Ik ben bereid om de weg kwijt te raken. Mijn blog, waarin ik mijn ervaringen deel, is het logboek van de (innerlijke)reis.

Op deze reis kijk ik slechts met één camera naar de wereld. De wereldbol heeft zeven miljard camera’s. Mensen die vanuit hun eigen (camera)standpunt eenzelfde gebeurtenis anders kunnen ervaren. Allemaal perspectieven gezien door een lens opgebouwd uit een unieke set overtuigingen. In wat voor boeiend avontuur stort ik me waarin geen enkel perspectief waarheid is.

Graag deel ik mijnmemorable-life camerastandpunt en nodig je uit tot bewustwording van jouw camerapositie. Ik kan mensen niks leren maar ze wel uitnodigen tot zelfonderzoek, twijfel en keuzes maken. We leren liever door zelf te ontdekken dan door iets opgelegd te krijgen. Iedereen laat zich op weer andere momenten raken. Mijn ervaringen bieden misschien inzicht in, dàt wat betekenis geeft aan jouw leven. Misschien voelt het nu dat je geleefd wordt. Dat je (onbewust) najaagt wat anderen belangrijk vinden en doet wat anderen belangrijk vinden.

Groei en bewustwording gebeuren veelal spontaan. Nieuwsgierigheid is essentieel voor het leren en ontwikkeling. Het vermindert de angst voor nieuwe dingen. Met mijn reisavontuur nodig ik ook jou uit voor een ontdekkingstocht: iets nieuws ervaren en bij jezelf ontdekken, op zoek naar sporen, schatten, sensaties, antwoorden en nieuwe grenzen. Op zoek naar wat verborgen, onverwacht of onlogisch is en het ‘waarom van dingen’ doorgronden. De richtingaanwijzer naar jezelf. Jij bent de eigen leermeester want de werkelijke antwoorden bevinden zich uiteindelijk in jezelf.

 

Op mijn site  vind je alvast een aantal blogs. Zie bespiegelingen vooraf