Postel sessie

pilotgroei 029Sinds 2009 geef ik in de abdij van Postel een aantal keer per jaar een driedaagse open sessie over  zelf-leiderschap, groei en balans.  Genaamd  ‘Sleutel tot Persoonlijk Leiderschap en Groei’. Kernvraag hierbij: wat is voor jou een goed leven en zit je op de goede weg? De locatie is de fraaie omgeving van het gastenkwartier van de Abdij van Postel, net over de grens bij Eindhoven, in België.

Wil je 3 dagen met een open constructieve  mind  naar jezelf te kijken? Dat kan in de schitterende, tevens eenvoudige  ambiance, levend op het  abdijritme.

Een deel van de  opbrengsten van deze sessies gaan naar diverse ontwikkelingsprojecten. Een kleine bijdrage aan een mooiere wereld. Ik vind het bijzonder inspirerend om vanuit liefde, kracht en passie mijn persoonlijke missie te verwezenlijken.

Voor meer informatie  zie open training het programma.

Bekijk hier een pdf van een artikel in het magazine Goeie Zaken met daarin een interview met mij over mijn open training in Postel.

Zelfleiderschap

Uitnodiging tot zelfonderzoek en  zelfleiderschap! -Begrijp je inmiddels veel mensen om je heen, maar kun je jezelf af en toe niet volgen? -Vind je werken super belangrijk, maar wil je ook je relatie/gezin niets tekort doen? -Heb je inmiddels al enige ‘status’ bereikt, maar voel je nog steeds soms alsof je iets mist?    Wil je de …

12 reacties

Naar het reactie formulier

  • raimond Hermsen op 12 december, 2021 om 18:26
  • Reageer

  Raimond Hermsen on 12 december, 2021 at 17:48 #

  Eind november 2021 deelgenomen aan de 3 daagse sessie in de abdij in Postel. Doel van de reis: Antwoord op de vragen: wat wil ik doen, wie wil ik zijn, maar ook wat wil ik niet meer…. en na te denken over wat er nodig is om daar te komen wat je wilt bereiken. Om dit in deze bijzondere omgeving te kunnen doen met een groepje mensen die hier ieder op hun eigen manier mee bezig zijn was inspirerend. De eenvoudige omgeving bracht rust. Jezelf een spiegel voorhouden en te confronteren is soms best heftig en soms open deuren in trappen, maar iets wat ik in de dagelikse praktijk te weinig deed. Deze dagen hebben me in elk geval geleerd vaker stil te staan bij wat ik echt belangrijk vind en mezelf de vraag te stellen of ik nog wel op de goede weg ben.

  Peter en medereisgenoten Eveline, Joep en Alex bedankt voor deze ervaring!

  Raimond Hermsen

  • Joep H op 12 december, 2021 om 11:54
  • Reageer

  De 3 dagen in de abdij waren voor mij het sluitstuk op een proces van 6 maanden waarin ik herstellende was van een burn-out. Ik had al veel geleerd maar het was me nog niet gelukt om dit om te zetten naar een concreet “wie wil ik nou zijn”. De reis die Peter heeft uitgezet en begeleid heeft mij op een punt gebracht waarbij ik echt verder kan. Ik heb de sessie ervaren als laagdrempelig, respectvol, opbouwend, leerzaam en persoonlijk. Peter voelt haarfijn aan wat ieder individu nodig heeft en zorgt daarnaast voor de juiste groepsdynamiek. De afwisseling tussen verhaal, opdracht, film en muziek zorgt voor afwisseling en diepgang. De omgeving van de abdij is enerzijds rustgevend en anderzijds inspirerend, Al met al kan ik de Postel-sessie met een gerust hart aan eenieder aanbevelen.

  • Eveline op 10 december, 2021 om 14:19
  • Reageer

  Mijn Postelsessie is inmiddels weer een week geleden. Ik ga weer met beide benen op de grond. Wat een leuke en inspirerende dagen waren dat in Postel. Een serene rust, zelfreflectie en verbinding maken met jezelf en met anderen. Iets wat in het gejaagde leven wat we (ik) nu leiden te weinig gebeurt. Door middel van de goede gesprekken, doordenkers en opdrachten meer inzicht krijgen in jezelf en het leven wat je wil leiden. Het was een gezellige kleine groep (4 reisgenoten) waardoor er ruim voldoende aandacht voor elkaar was. ’s Ochtnds in het donker de dag starten met mediteren om vervolgens na een intensieve en waardevolle dag ’s avonds samen een lekker abdijbiertje drinken met mooie muziek. Helemaal ontspannen.
  Peter is een hele fijne, toegankelijke, betrokken en vooral wijze man. Peter, bedankt voor je rust en je vertrouwen!
  Alex, Joep en Raimond; bedankt voor de fijne dagen, de mooie en open gesprekken en uiteraard ook de gezelligheid!

  Een mooie ervaring die ik iedereen kan aanraden!

  Groetjes Eveline

  • Raymond Courbois op 1 april, 2019 om 19:45
  • Reageer

  Telefoon uit, geen wifi, geen televisie. Het kan in Postel op de abdij onder begeleiding van een fantastisch mens en reisleider. Dank je wel Peter!

  Je bent er gast en cursist maar dekt ook de tafel en wast af. Je wandelt door de kruidentuin en proeft Abdij bier en kaas. Pater Benny is je gast – en tafelheer. Een kijkje in een ander leven die echter veel dichter bij je staat dan je zult denken.

  Je kent elkaar niet maar deelt een gemeenschappelijk doel. Je spreekt elkaar voor het eerst maar dezelfde taal. Dank aan mijn mede cursisten voor de openhartige gesprekken en ook voor de tranen. Jullie hebben mijn wil om mijn reisdoel te halen versterkt.

  Ik ben een resultaatgericht mens en alles moet waarde toevoegen, of toch niet? Ik ben tot andere inzichten gekomen. In Postel gaan je ogen verder open en kiezen ze andere invalshoeken. Je leert dat je niets alleen hoeft te doen. Dat hulp vragen een teken van kracht is.
  Meer verklap ik niet.

  Zou ik deze reis aanbevelen denk je?

  • Marco de Haas op 16 oktober, 2018 om 14:03
  • Reageer

  Ik ben al geruime tijd op reis om mijn talenten in te zetten voor het nalaten van een betere wereld. Met de ervaring van de Postel reis in het achterhoofd ben ik er achter gekomen dat ik slechts een klein stukje op weg was. De drie fantastische dagen in de abdij hebben mij een boost gegeven in het verder ontdekken wie ik ben en veel belangrijker wie ik wil zijn. De reis in de bijzondere ambiance van de abdij hebben mij geleerd om veel meer op mijn gevoel te vertrouwen, alle zintuigen te gebruiken en bovenal nu te leven en keuzes te maken die mij echt gelukkig maken in een zinvol leven. Dit wens ik iedereen toe en hoop dat Peter nog veel Postel reizen mag organiseren, want daar wordt de wereld echt een stuk beter van. Goede reis!

  • Frank de Vaan op 3 mei, 2016 om 17:46
  • Reageer

  Beste Peter,

  Mooie anekdotes, beeldspraak, muziek en filmmateriaal om hetgeen wat jij voor ogen hebt over te brengen.

  Het zet tot nadenken en om terug te gaan naar “ik”. Voor mijn gevoel pas je het programma aan aan de groep. De aandacht en ruimte die daarin zit verbonden is ideaal.

  Qua locatie kan het afschrikken in verband met religie. Eenmaal daar denk ik niet dat je een gunstigere omgeving kunt creëren.

  Een aanrader voor iedereen die weer eens echt contact wil maken met zichzelf.

  • Anja Vereijken op 28 april, 2016 om 13:57
  • Reageer

  Nu, bijna een week verder, ben ik nog veel bezig met de Postel-dagen. Ik zie het als heel waardevolle dagen in mijn leven.
  Mijn eigen boekje, de terugblikken, de warme gevoelens die ik hierbij krijg, ik wil dit vasthouden en gebruiken in mijn verbinding met anderen. Ik kan mijn missie delen met mensen die dichtbij mij staan en dat is heel fijn.

  Het programma was prima, mooie inhoud, door de sleutels en de opdrachten ga je echt op zoek bij en naar jezelf. Er was veel afwisseling, het goede tempo, en aandacht voor de groep en de persoon.

  De groep ….., stuk voor stuk prachtige mensen, heel verschillend, veel gedeeld, ieders groei en ontwikkeling, ….. ik had nog dagen verder kunnen gaan …..
  Locatie is top, echt een ‘andere omgeving’, geeft rust en structuur, de Abdij in Postel ligt daar prachtig.

  Maar vooral: Peter is een fantastische reisleider. Dat heeft me echt geraakt. Zijn wijsheid, openheid, echtheid, warmte, acceptatie, betrokkenheid etc. Ik hoop dat nog veel anderen dit ook mogen meemaken en ervaren.

  • Erik Schimmer op 8 januari, 2016 om 23:08
  • Reageer

  Een van de meest inspirerende reizen ooit…

  … dat is mijn reis naar Postel geweest. Ongelooflijk hoe Peter’s methodiek je terug brengt naar de core; naar de zaken die écht belangrijk zijn. Dankzij de oefeningen en vragen welke je echt aan het werk zetten, kom je tot antwoorden… wat is belangrijk voor mij, hoe ga ik daarmee om, ben ik daar tevreden over… Uiteindelijk resulterend in een persoonlijk mission statement welke ik zeker eens per week nog lees. Dankzij de inspirerende omgeving kom je echt tot jezelf. Benieuwd wie nog meer de vroege ochtend mis gaat volgen! :) Peter, dank je wel voor de inzichten: een cadeau’tje!

 1. Susan

  Postel 18 tm 20 november 2015

  Ik kijk terug naar hele mooie, inspirerende en bijzondere dagen! Ik heb een mooie en indrukwekkende reis gemaakt, welke mij meer focus gegeven heeft. Het was een mooi avontuur in een fijne groep mensen, een serene omgeving en met mooie ingrediënten. Peter, je bent een prachtige reisleider die prikkelt, inspireert maar ook laat. Mede-reisgenoten, bedankt voor deze bijzondere ervaring!
  Deze training is iedereen aan te raden, het inspireert, het prikkelt, het focust je, het laat je zijn en beleven

  • Frank de Jong op 27 januari, 2014 om 20:53
  • Reageer

  Afgelopen week op een prachtige onvergetelijke reis geweest.
  Nee geen reis naar Cuba, Thailand of China ( ook mooi), nee een ontdekkingsreis naar jezelf.
  In een prachtige onbevangen omgeving in de Abdij van Postel heb ik mezelf op een andere manier leren kennen.
  Op een prettige manier leer je waar het in het leven echt om draait mits je open staat om anders naar jezelf te kijken.
  De veilige omgeving van de Abdij, mede cursisten en de paters zorgen voor een ambiance waar je 100% jezelf kan zijn.
  Peter weet met zijn ideale mix tussen innerlijke rust en jezelf de juiste vragen stellend het mooiste in je naar boven te halen.

  Peter bedankt voor deze mooie reis, we komen elkaar zeker tegen want onze wereld is klein.
  Jan, Mark en Rob, bedankt voor jullie feedback.

  • Rob de Ruyter op 27 januari, 2014 om 16:23
  • Reageer

  Amstelveen, 27-1-2014

  Enige jaren geleden had Peter mij al gevraagd om deel te nemen aan deze mooie reis. Door verschillende redenen kwam het er niet van om de reis te maken. Tot enige weken geleden nogmaals een uitnodiging voorbij kwam. Een beter moment in mijn leven kon ik mij niet voorstellen. Peter, mijn medekandidaten, de abdij en de omgeving hebben mijn verwachting ruimschoots overtroffen. Met het gevoel mezelf goed te kennen ging ik afgelopen week met een open mind naar Postel. De abdij van Postel en het levensritme van de Norbetijnen, welke streven naar verinnerlijking aldus gecombineerd met een concrete maatschappelijke betrokkenheid, heeft ervoor gezorgd dat ik vooral weer met beide benen op de grond sta en vooral heel veel energie heb om mijn toekomst zoveel mogelijk zelf te bepalen. Peter weet mij elke keer weer op de juiste manier te triggeren, waardoor ik mezelf er toe dwing een juiste beslissing te nemen. Wellicht kende ik mezelf nog niet goed genoeg ;-)

  Peter, evenals mijn medekandidaten Jan, Frank en Mark en niet te vergeten pater Bennie, waanzinnig bedankt voor deze prachtige ervaring.

  Een aanrader voor iedereen, wie zichzelf de spiegel durft voor te houden!

  • Bart Logghe op 13 januari, 2014 om 23:23
  • Reageer

  Als deelnemer van de allereerste Postel sessie kijk ik terug met heel veel dankbaarheid naar de training van Peter. Prachtige momenten, heerlijke gesprekken met bijzondere mensen en oefeningen die me soms heel blij maakte, rust gaven en soms me heel diep raakten. De heldere, eenvoudige maar o zo treffende definitie van liefde, gegeven door Pater Benny, tussen neus en lippen door, tijdens de rondleiding. De eenvoudige maaltijden en het heerlijke trappistenbier. Het begin van een reis waar ik alleen maar beter van ben geworden. Veel nieuwe inzichten: sleutels en een ijzersterke persoonlijke missie die nu na vijf jaar nog steeds uit mijn hoofd ken en waar ik zoveel mogelijk naatr probeer te leven. En dat alles onder de bezielende en liefdevolle leiding van Peter.

  Kortom: een verijkende ervaring om nooit te vergeten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.