Reacties van deelnemers

Ervaringen van enkele ‘reisgenoten’ letterlijk overgenomen uit de evaluatie een week na de ‘reis’ gedurende de postel sessies:

SVPMA-Customer-Feedback-Blog-2-091913

‘’We zijn nu bijna een week verder en als ik terugkijk op de dagen in Postel dan krijg ik daar een bijzonder goed gevoel bij. Het hele concept, de opzet van de cursus heeft mij erg aangesproken. Helder, niet al te zweverig maar vooral duidelijk. Mij heeft het in elk geval een heel helder inzicht gegeven in waar ik sta en waar ik in de toekomst naar toe wil’’. (Stephanie)

‘’Heel erg bedankt voor de prachtige reis, met mooie mensen onder leiding van een inspirerende reisleider. Je hebt jouw prachtige schatkist met ons gedeeld en ik ben je hier zeer dankbaar voor. Ik heb in jou een rijk mens ontmoet, die zijn rijkdom wil en kan delen met anderen. Ook van mijn reisgenoten heb ik veel geleerd. Ook bij en in deze mensen zat een enorme en inspirerende variatie. Een mooie keuze en fijne en bijzondere relaties die je ook met mij hebt gedeeld. Ik voel me zeer bevoorrecht. Je hebt mede gezorgd dat ik weer de kracht en de moed heb voor mij zelf te kiezen en de ruimte te nemen die ik NU nodig heb om weer nieuwe energie op te doen voor de rest van mijn leven‘’.(Yvonne)

‘’Prachtig, Prachtig, Prachtig, vond het werkelijk zulke bijzondere dagen om nooit te vergeten’’. (Jaap Jan)

‘’Het was/is een prachtig cadeau en ben je hier erg dankbaar voor! Weer een aantal puzzelstukjes die me steeds dichter bij mezelf brengen. Langzaam aan durf ik steeds meer op mezelf te vertrouwen en te leven vanuit mijn hart’’. (Monique)

‘’Wat een schitterende reis!! Mooie opzet met alle metaforen en symbolen. Het gebruik maken van video- en muziekfragmenten, afgewisseld met overpeinzingen uit jouw persoonlijke reisgids vind ik een mooie manier om het model en de krachten uit te diepen. Het model zelf vind ik erg krachtig en impactvol’’. (Bart)

‘’De omgeving, stilte en het “minimalistische” leven was voor enkele dagen een bijzondere ervaring die voor mij erg belangrijk en leerzaam waren’’. (Jos)

‘’Het waren mooie dagen, met een fijne groep mensen, die allen de bereidheid hadden naar elkaar te kijken en te luisteren en naar zichzelf te kijken en te luisteren. De omgeving sloot hierbij erg goed aan. De stilte, de eenvoud, de hang naar essentie en de rondleiding van Pater Benny droegen zeer bij tot onze bijeenkomst. Jij Peter, was een inspirerende leider, die met liefde en aandacht voor de medereizigers, een ‘mooi’ programma hebt gebracht. De presentatie van filmfragmenten en muziek, waren welkome geschenken’’. (Hanneke)

‘’Trainer: wauw, je creëert een veilige omgeving, heel veel positieve energie, je stelt jezelf ook kwetsbaar en open op en brengt het allemaal op een duidelijke manier zonder stellig te worden’’. (Rick)

‘’Ikzelf heb genoten van het gezelschap, de behoefte om zaken te delen met elkaar, de opbouw van het programma, de vele oefeningen, de rust van de Abdij en de discipline van de broeders. Ik heb met andere ogen naar mezelf gekeken en de omgeving. Ben tot rust gekomen maar ook op zoek gegaan naar mijn persoonlijke wensen en plannen’’. (Jan Pieter)

‘’Dit is wel een training die op je lijf geschreven is en waar je dichtbij staat. Het past je goed. Jouw gebruik van allerlei visuele middelen vind ik super. Daardoor blijven voorbeeld en momenten ook hangen met het bijbehorend gevoel en soms emotionele lading. Dat maakt het bijzonder en speciaal’’. (Werner)

‘’Bedankt het was echt een mooi geschenk dat ik heb mogen ontvangen! Je bent een echte professional in je vak, klasse’’ (Johan)

 

imagessterren

 

Naast deze mooie reacties zijn er ook voldoende suggesties om de impact van de reis verder te vergroten….

 

Lees meer over sabbaticals, zingeving en de zin van het leven en over de postel sessies.